Inkopen en verkopen

Meet the maker

Om nieuwe spullen in te kopen en daar weer nieuwe creaties van te maken vind ik fantastisch!

Maar waar koop ik dan in en waar let ik op?
Dat ga ik jullie vandaag vertellen.

Ik koop in bij diverse groothandels, denk bijvoorbeeld aan overtoom, schuitemaker, trends and trade en zo kan ik er nog een paar opnoemen.
Deze groothandels zitten op verschillende plekken van nuth tot aan venlo en duitsland.

Als ik ga inkopen check ik van tevoren eerst even de voorraad, spullen die op zijn of bijna op zijn, moeten natuurlijk opnieuw meegenomen worden. Maar ook nieuwe ondergronden of spullen voor een workshop zijn altijd belangrijk om op te letten.

Om jezelf en je bedrijf te vernieuwen is mega belangrijk. Als je alleen maar dezelfde dingen verkoopt hebben mensen het op een geven moment wel gezien. Dus ‘keep your eyes open and learn’

Als ik in de groothandel loop zie ik natuurlijk mega veel spullen. Dan probeer ik vooral te kijken naar de prijs en of het wel bij de style van mijn bedrijf en klanten past.
Ook gaat mijn moeder bijna altijd mee. Dat vind ik persoonlijk wel heel fijn want zij ziet ook weer andere spullen en heeft andere ideeën die super leuk zijn!

Zodra de spullen zijn ingekocht is het een kwestie van in de auto laden en dit past vaak maar net …
Thuis kan ik dan lekker aan de slag met nieuwe creaties maken. Meestal heb ik een idee in mijn hoofd en dan is het een beetje uitproberen of het werkt. Maar soms komen er ook hele leuke ideeën uit bijvoorbeeld tijdschriften.

Omdat alles met de hand word gemaakt en daardoor best wel arbeidsintensief is, is het soms best wel lastig om een goede prijs te maken. Maar ik moet zeggen dat dat tot nu toe naar mijn iedee best aardig lukt.

Hebben jullie iets aan deze blog gehad?

Liefs Uniek van Bente