Welk pad heb ik bewandeld om te komen waar ik nu ben

Meet the maker

Voor deze blog ga ik bij het begin beginnen en dat is bij de basisschool.

Op de basisschool lag het niveau voor mij te hoog. Ik moest heel erg mijn best doen om bij te blijven met de rest. Dat betekende veel leren voor vrij simpele toetsen en toch haalde ik onvoldoendes. Toen ik in groep 7 zat hebben we besloten om na groep 7 meteen door te gaan naar de middelbare school op niveau 2 ‘basis’.
Dat is echt de beste beslissing ooit geweest!!

Ik had in die tijd veel last van faalangst en was heel erg verlegen en onzeker.
De middelbare school  waar we voor kozen was het ‘Citaverde college’. Dit is een groene school. Dus hier kreeg ik veel praktijk lessen. Ik merkte dat ik veel minder hoefde te leren om goede punten te halen. Hier kreeg ik heel veel zelfvertrouwen van en kwam steeds beter in mijn vel te zitten.
Ook zat ik in een hele leuke vriendengroep waar ik veel plezier had.

Op deze school heb ik ook kennis gemaakt met het bloemenvak. We hadden toen 6 weken lang 4uur in de week bloemenschikken en geloof het of niet maar dit vond ik echt vreselijk.

Ik wilde toen altijd de zorg in en hier had ik in het derde leerjaar ook 2 stages in gedaan.

Voor het vierde leerjaar moesten we ook een stage volgen voor 3weken fulltime.
Deze stage wilde ik ook graag in de zorg doen.

MAAR TOEN

Kwam ik met mijn moeder in de bloemist bij ons in het dorp en hun boden mij een stage aan. Toen zei ik ‘oo nee dat hoeft niet bloemen is echt niks voor mij!’

Daarna thuis dacht ik, het is eigenlijk wel makkelijk dan hoef ik niet meer te zoeken naar een stage en dan weet ik tenmiste zeker dat ik het niet leuk vind.

Toen maar terug gegaan naar de bloemist dat ik er toch stage wilde lopen en na de eerst dag was ik helemaal verkocht.

Toen wist ik het zeker ‘ik wil bloemist worden!’.

Op een geven moment zijn we een kijkje gaan nemen op het Citaverde college naar de MBO bloem, groen en styling opleiding. En sindsdien ben ik een enthousiaste student.
Ook mocht ik van niveau 2 naar niveau 3.

Inmiddels heb ik mijn diploma gehaald op niveau 3 en ga ik komend jaar beginnen met vakexpert bloem, groen en styling op niveau 4 ook op het Citaverde college.

Tussen de opleiding door heb ik ook bij 2 bloemisten gewerkt. Eerst bij het bloemenhuis.
Daarna bij  bloemen boetiek t Blumpke. Daar heb ik 2 jaar gewerkt. Maar toen merkte ik dat ik er niet meer gelukkig was en graag aan iets nieuws wilde beginnen. En dat is dit! Mijn eigen ding kunnen doen!
Beste beslissing ooit!!
Daar was het dan ‘UNIEK VAN BENTE!’.